Archive for the review Category

LAGU DREAM THEATER PALING GALAU

Posted in review on April 30, 2013 by wira1987

“Beneath The Surface”

Is there ever really a right time
You had led me to believe
Someday you’d be there for me

When the stars above aligned
When you weren’t so consumed
I kept looking for the clues

So I waited in the shadows of my heart
And still the time was never right

Until one day I stopped caring
And began to forget why I longed to be so close
And I disappeared into the darkness
And the darkness turned to pain
And never went away
Until all that remained
Was buried deep beneath the surface

A shell of what things could have been

Tired bones beneath a veil
Of guarded secrets all too frail
Sad to think I never knew
You were searching for the words
For the moment to emerge

Yet the moment never came
You couldn’t risk my fragile frame

Until one day you stopped caring
And began to forget why you tried to be so close
And you disappeared into the darkness
And the darkness turned to pain
And never went away
Until all that remained
Was buried deep beneath the surface

I would scream just to be heard
As if yelling at the stars
I was bleeding just to feel

You would never say a word
Kept me reaching in the dark
Always something to conceal

Until one day I stopped caring
And began to forget why I longed to be so close
And I disappeared into the darkness
And the darkness turned to pain
And never went away
Until all that remained
Was buried deep beneath the surface

Membaca lirik lagu diatas, saya masih tidak percaya kalau yang menciptakan lagu tersebut adalah sang dewa gitar sekelas JOHN PETRUCCI. Gitaris yang terkenal dengan komposisi – komposisi mentereng semacam metropolis part 1, pull me under, a change of season, maupun Glasgow kiss itu ternyata bisa-bisanya membuat lirik yang jika dilihat secara sepintas berbau sangat galau ini, ditambah lagi dengan aransemen yang benar-benar gloomy dan dark ala lagu2 PINK FLOYD maka bisa dikatakan inilah lagu DREAM THEATER PALING GALAU,,,, hehehe

Wira (30-4-13)

Iklan

Yang 10, Yang terbaik. (part 1)

Posted in review on Oktober 19, 2012 by wira1987

Tiba-tiba hape saya berbunyi pertanda ada  SMS  masuk, dan setelah saya buka ada SMS dari seorang teman yang menanyakan sebuah pertanyaan sederhana sekali.

“album klasik rock idolanya bro wira apa nih? “

Selalu saja, yang menjadi pertanyaan klasik para penggemar musik rock klasik alias rock jadul ya ini, pertanyaan yang benar2 sangat sederhana tapi kalau menjawabnya perlu ribuan alasan bertele-tele mulai dari alasan yang ber logika sampai alasan yang tidak masuk logika.

Sepertinya daripada berbicara banyak langsung saja saya jawab SMS dari teman saya itu dengan jawaban yang singkat, padat, dan sejelas jelasnya 🙂

” Bro herman, kalo ditanya soal album klasik rock idola, tanpa ba-bi-bu saya punya 10 jawaban-nya.  mau tahu? ini list nya :

 

10.  A NIGHT AT THE OPERA – QUEEN (1975)

9.    FRAGILE  – YES (1971)

8.   PARANOID – BLACK SABBATH (1971)

7.  LED ZEPPELIN IV – LED ZEPPELIN (1971)

6.  LED ZEPPELIN II – LED ZEPPELIN (1969)

5. LEFTOVERTURE – KANSAS (1975)

4. UK – S/T (1978)

3. MACHINE HEAD – DEEP PURPLE (1973)

2. SELLING ENGLAND BY THE POUND – GENESIS (1973)

1. DARK SIDE OF THE MOON – PINK FLOYD (1973) “

 

Kemudian segera ada balasan dari teman saya lagi yang kali ini dengan nada sedikit memprotes.

” lho, kok 70an semua brur ? mana bon jovi dan motley crue-nya?

Dengan bijaksana segera saya tulis balasan SMS ke teman saya tersebut.

” tenang aja bung herman, ini baru permulaan, jangan kalap…hehehe..          nanti akan saya kasih tahu lagi yang album2 era para gondrong 80an, jangan dicampur-campur sama gondronger 70an, nanti bingung..hehehe”

Where Are They Now

Posted in review on Juli 7, 2012 by wira1987

Salah satu lagu MR.BIG yang paling saya sukai, walau bukan era nya PG alias Paul Gilbert. Dirilis di tahun 2000 sebagai single dari album kompilasi MR BIG Deep cuts : The Best of the ballads.

 

Where Are They Now

Staring back from inside my mirror
A boy I used to know
Shining eyes that see right through my window soul
Cowboys, kings and flying aces
Somehow saved the day
We were stealing kisses from the princess in the palace
My Alice through the looking glass
Is there really anything that lasts
Makes me wonder if time is a bullet
‘Cause everything is happening too fast

I loved, I lost
Where are they now
The things I touched
And let them fall
Where are they now
All the people that I’ve known
That turned out to be me
Where are they now

Waiting in a line of five o’clock shadows
Another pencil in the drawer
Tripping over echoes in my head
Wishing I was someone else instead
Makes me wonder if time is my hero
And everything will come around again

JULY MORNING

Posted in review, Uncategorized on Juli 1, 2012 by wira1987

Sepertinya,tidak lain, tidak bukan, inilah lagu wajib di awal bulan juli 🙂

There I was on a July morning
Looking for love
With the strength
Of a new day dawning
And the beautiful sun

At the sound
Of the first bird singing
I was leaving for home
With the storm
And the night behind me
And a road of my own

With the day came the resolution
I’ll be looking for you
La la la la …

I was looking for love
In the strangest places
Wasn’t a stone
That I left unturned
Must have tried more
Than a thousand faces
But not one was aware
Of the fire that burned  


*wira* 1-6-12

 

EURO 2012, SEMUT HITAM, DAN SECANGKIR TEH HANGAT

Posted in review with tags , , on Juni 30, 2012 by wira1987

Ternyata  sudah cukup begitu lama saya tidak menulis di blog ini, bukanya karena kesibukan, atau bahkan bukanya karena malas, tapi memang belum ada inspirasi besar yang bisa saya tuangkan di sini, mungkin memang saya perlu banyak membaca koran SINDO ya, biar banyak inspirasi.  🙂

(maaf bukan promosi lho,,,,)

Rada melenceng dari tema blog ini, pagi ini coba saya tuliskan tentang hal yang sedang ramai di-gilai orang indonesia beberapa minggu ini, tidak lain tidak bukan adalah EURO 2012. Meski terasa sudah sangat telat sekaliiiiiiiii kalau menulis tentang EURO, “karena ini sudah masuk babak final bung!, kenapa tidak dari dulu? “(itulah kira2 yang akan pembaca ungkapkan saat membaca tulisan ini, boleh dongkol tapi jangan sambil nimpuk batu ya…hehehe)

Tidak selazimnya orang-orang yang akan rame2 BERLOMBA-LOMBA  jadi komentator, (termasuk ” saya”) membicarakan tim mana yang akan juara atau bagaimana strategi pelatih tim AZZURI atau MATADOR atau bahkan tim “kereta kebal” JERMAN. :-).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disini saya cuma mau menulis sepenggal kalimat penuh ironi yang entah darimana datangnya tiba2 terbesit di pikiran saya, saat memutar CD GODBLESS album SEMUT HITAM sambil ngeteh di pagi hari.

 

SAAT SEMUA KEPALA MEMANDANG KE ITALIA, SPANYOL, PRANCIS, JERMAN, ATAU BAHKAN YUNANI.

SIAPAKAH YANG TEGA MEMANDANG TIMNAS KITA ?

 

 

 

 

 

 

 

 

Sebuah kalimat sederhana yang mencerminkan ironi persepakbolaan nasional yang semakin hari semakin konyol. Sambil saya mencerna kalimat-kalimat diatas, dengan gagahnya CD GODBLESS berjalan track demi track dan sampai pada lirik lagu yang paling saya suka

” Mainkan saja gitarmu yang keras, pecah telinga dunia, walau bising petir di angkasa, biar sajaaaaaaaaaaaa”

dan tak terasa segelas teh hangat pun habis tanpa sisa…….

bagaimana dengan anda ?

 

 

*wira* 30062012

 

 

 

 

 

Eagleheart

Posted in review on Mei 29, 2012 by wira1987

All through the night he is lying awake
Wond’ring how much more can he take
Watching the walls where the shadows dance
Drifting away into a trance
And his eyes are blazing with fire

Dreams burnt to ashes so many times
Highest of mountains, still he climbs
Ready to fly, cause he just can’t stay
Flame burning brighter with every day
And his eyes are blazing with fire
Longing for the deepest desire

Heart of an eagle
He flies through the rainbow
Into a new world and finds the sun
Spreading his wings
Above all the sorrows
The glory of Eagleheart

Fever is burning in his veins
Determined with courage, breaking the chains
Back against the wall under blood red skies
Prepared to fight until he dies
And his eyes are blazing with fire
Longing for the deepest desire (stratovarius – eagleheart)

yah, karena inspirasi tidak kunjung datang untuk menuangkan ide ,  saya posting saja lirik lagu ini,,

nice intro, nice chorus, nice guitar licks, nice lyric, nice song,, awesome  🙂

(wira) 29*5*12

“HERE…THE BONJOVI RULES” :-)

Posted in review on Mei 26, 2012 by wira1987

An angel’s smile is what you sell
You promise me heaven, then put me through hell
Chains of love got a hold on me
When passion’s a prison, you can’t break free

You’re a loaded gun
There’s nowhere to run
No one can save me
The damage is done

Shot through the heart
And you’re to blame
You give love a bad name
I play my part and you play your game
You give love a bad name
You give love a bad name

Paint your smile on your lips
Blood red nails on your fingertips
A school boy’s dream, you act so shy
Your very first kiss was your first kiss goodbye

You’re a loaded gun
There’s nowhere to run
No one can save me
The damage is done

Lagu bertema patah hati tidak harus cengeng seperti lagu-lagu sekarang, bisa juga dibuat lebih nge-rock dan dinyanyikan penuh rasa amarah…
“here the bonjovi rules”  🙂

Ada lagu-lagu yang lain?

(wira) 26*5*12